Warmtepomp

Maak gebruik van een onuitputtelijke duurzame energiebron en bespaar op uw maandlasten. Een warmtepomp installatie van Installatiebedrijf Janssen is een investering die zichzelf terugverdient. Geniet het hele jaar door van een comfortabel woonklimaat terwijl u blijvend bespaart op uw energierekening.

Zo werkt een warmtepomp

Een warmtepomp werkt in feite volgens hetzelfde principe als een koelkast, maar dan in omgekeerde volgorde. Een koelkast onttrekt warmte aan de producten die erin staan, waardoor deze koud worden. De warmtepomp doet dit andersom en haalt energie uit duurzame energiebronnen, zoals de lucht, de bodem of het grondwater.

De pomp gebruikt de energie uit deze bronnen rondom de woning om uw huis te verwarmen of zelfs te koelen in de zomer.  Het omzetten van deze energie in de gewenste temperatuur doet het systeem door middel van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren.

Hoog rendement

Het rendement van een warmtepomp ligt hoog omdat er weinig elektrische energie voor nodig is. Een goed functionerende cv-ketel behaalt 100% rendement, een warmtepomp kan wel tussen de 300 en 600% rendement behalen. Het installeren van een  warmtepomp zorgt daarom voor een efficiĆ«nte en duurzame methode om energie op te wekken.

Warmtepomp

Investering

Een warmtepomp is een investering. Kiest u voor een warmtepomp tijdens een renovatie, dan liggen de investeringskosten vrij hoog. Als u het systeem echter ook wilt gaan gebruiken om te koelen heeft u de investering snel weer terugverdiend.

Bij een nieuwbouwproject is de installatie van een warmtepomp eenvoudiger. Dat maakt de toepassing ervan ook goedkoper. Dat maakt de warmtepomp tot een waardevolle investering, zeker omdat de gasprijzen blijven stijgen.

Wilt u meer weten over de installatie van een warmtepomp? Of heeft u onze hulp nodig voor het onderhoud? Neem dan contact met ons op. Of kom gerust eens langs: in onze showroom kunt u een werkend systeem komen bekijken!

Meer weten over warmtepompen?

Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend advies

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies